Wat is een escaperoom?

Een escaperoom is een interactief spel, waarbij de deelnemers opgesloten worden in een kamer die ze binnen 60 minuten moeten proberen te verlaten. Hiervoor moeten ze elementen van de kamer gebruiken om aanwijzingen te vinden en puzzels en raadsels op te lossen. Je speelt een escaperoom met elkaar als team: samenwerken, goed communiceren, logisch en creatief nadenken is belangrijk.

Hoeveel escaperooms hebben jullie?

Wij hebben twee kamers op de 1e verdieping van Kings & Queens Zutphen: De Bunker en De Erfenis. Meer informatie over de escaperooms vindt u onder 'onze escaperooms'. Wij kunnen tot 12 spelers per uur tegelijk laten spelen verdeeld over de twee verschillende escaperooms.

Hoe maak ik een reservering?

Onder 'reserveren' op deze website kunt u een reservering maken. Als u vragen heeft over reserveringen, neem dan gerust contact met ons op. Nadat u een reservering heeft gemaakt, ontvangt u een e-mailbevestiging. Deze e-mail bevat informatie over de datum en het tijdstip van uw reservering. Als u deze e-mail niet ontvangt, neem dan contact op met onze locatie. Een game is niet gegarandeerd totdat u de bevestigingsmail ontvangt.

Wat kost een escaperoom?

De prijs is €30,00 per speler vanaf 3 personen, daarna komt er voor iedere extra speler €10,00 bij. Voor 2 spelers is de prijs €75,00. Houd onze sociale media in de gaten voor acties en aanbiedingen tijdens vakanties en evenementen of bekijk de blauwe tijdvakken op onze reserveringspagina voor kortingen.

Betalingsmethoden en stortingen

U kunt ervoor kiezen om online te betalen, ter plaatse te betalen, een factuur te ontvangen of met een bij ons gekochte cadeaubon te betalen. Als u besluit ter plaatse te betalen, is een aanbetaling vereist. Hiervoor heeft u een geldige creditcard of betaalpas nodig. Let op: wij accepteren geen American Express. De kosten van de aanbetaling zijn de kosten van 1 speler, per kamer en worden in mindering gebracht op het totale verschuldigde bedrag wanneer je aankomt om te spelen. Deze kosten zijn gereserveerd voor de kaart en worden pas 48 uur voor de geplande start van het spel getrokken. Hiermee kunt u uw boeking wijzigen, inclusief annuleren, zonder dat u de aanbetaling hoeft te doen. Facturen worden verzonden in de maand nadat je hebt gespeeld en wij zorgen ervoor dat de factuur het werkelijke aantal spelers weergeeft dat heeft deelgenomen. Om de cadeaubon als betaling te gebruiken, selecteert u "Ter plaatse betalen" en voegt u uw voucher-code toe in het veld met de naam "Kortingscode" en klikt u op "Voucher" om de voucher te activeren.

Annuleren, opnieuw plannen en terugbetalingen

Als je ervoor kiest om ter plaatse of met een factuur te betalen, kun je je boeking annuleren tot 48 uur voordat je spel begint en wordt je aanbetaling niet in rekening gebracht op. Je kunt tot 24 uur voor aanvang voordat je spel begint je spel verzetten . Wanneer u de escape-room direct online heeft betaald, betalen we NIET terug, dit geldt ook voor individuele spelers die niet deelnemen. Tot 24 uur voorafgaand aan je spel kun je er echter voor kiezen je spel opnieuw te plannen door contact met ons op te nemen. Wij sturen je vervolgens een voucher ter waarde van je geboekte game, zodat je zelf een nieuwe boeking kunt maken. Stuur ons een e-mail op info@foxinaboxzutphen.com als u vragen heeft.

Aantal deelnemers per team?

De escaperooms zijn geschikt voor groepen tot en met 6 spelers. Het minimum aantal is 2 spelers. Het is niet aan te raden om met meer dan 6 personen te spelen, omdat de ruimtes hier niet geschikt voor zijn en de ervaring minder kan zijn. Wel kunt u bij groepen groter dan 6 personen meerdere escaperooms reserveren. Kies hiervoor bij het reserveren de optie 'reserveer meerdere escaperooms'. Hiermee kunt u meerdere kamers tegelijk selecteren en hoeft u de reserveringsinformatie slechts één keer in te voeren. Dit maakt het reserveringsproces voor meer dan één kamer eenvoudiger en sneller.

Vanaf welke leeftijd zijn de escaperooms geschikt?

Leeftijden 10 en hoger worden aanbevolen, maar iedereen is welkom om te spelen. Kinderen jonger dan 7 jaar spelen gratis. Leeftijden 14 en jonger vereisen dat een voogd aanwezig is bij aankomst en wanneer de teams vertrekken, maar de voogd hoeft niet deel te nemen aan het spel. We moeten ook snel contact kunnen opnemen met iemand voor het geval er iets gebeurt. Sommige kamers zijn beter geschikt voor jongere spelers. Coming Home en Bunker zijn geweldige kamers voor een jonger publiek.

In welke taal zijn de escaperooms?

Al onze kamers, inclusief de introducties, worden in Nederlands gepresenteerd. Als een Engels sprekend teamlid aanwezig is, kan de introductie in het Engels worden gegeven. Geef het alstublieft vooraf aan ons door als u de introductie in het Engels wenst.

Wat zijn jullie openingstijden?

We zijn dagelijks geopend vanaf 12:00 uur en sluiten om 23:00 uur. Zorg dat u 15 minuten vóór het afgesproken tijdstip aanwezig bent voor een introductie. De game begint op het tijdstip dat op de boekingspagina wordt vermeld. Omdat er mogelijk een groep na u komt, vragen we u op tijd aanwezig te zijn, de game kan niet later beginnen. Een game duurt maximaal 60 minuten en het gehele bezoek duurt maximaal 90 minuten. U ontvangt hierover ook informatie in uw boekingsbevestiging. Mocht u willen reserveren op een tijdstip buiten onze reguliere openingstijden, dan kunt u een mail sturen naar info@foxinaboxzutphen.com.

Toegankelijkheid en speciale aanpassingen

Onze kamers in Zutphen bevinden zich op de 1e verdieping en zijn alleen bereikbaar via een trap. Dit maakt ze minder toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Zwangere vrouwen kunnen ook genieten van onze spellen omdat ze fysiek niet uitdagend zijn en er geen angstfactoren bij betrokken zijn. Ook zijn er zitplaatsen in de kamers als een teamlid even moet rusten.

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Een uniek cadeau nodig voor kerst, verjaardag, jubileum of gewoon om iemand te verrassen? Een cadeaubon van Fox in a Box is het antwoord. Als je je vrienden een ervaring als Fox in a Box Room Escape geeft, zullen ze voor altijd dankbaar zijn. U bent slechts enkele muisklikken verwijderd van het ontvangen van uw gepersonaliseerde voucher! Cadeaubonnen zijn 12 maanden geldig na aankoopdatum. Vouchers kunnen zowel ter plaatse als online worden gekocht. Indien online gekocht, ontvangt u het via uw e-mail.

Teambuilding

Een escaperoom is een uitstekende keuze voor (zakelijke) teambuilding. Teams moeten samenwerken, goed communiceren en logica en creativiteit gebruiken om uitdagingen op te lossen. Het is dé ultieme teambuildingsactiviteit. Ook kan er bijvoorbeeld iemand van de HR-afdeling bij onze gamemaster plaatsnemen om tijdens de game de teamdynamiek te observeren. Met onze twee kamers in Zutphen kunnen wij 16 spelers per game bedienen voor een tijdslot.